این ظرفهای کمقطر در رنگها، شکلها، اندازهها و جنسهای مختلف مناسب هر نوع سلیقهاند. باغچه دستساز خود را به گل، گیاه و یا سبزی اختصاص دهید و برای جلوه بیشتر از ترکیب آنها استفاده کنید.
1- امپاتیانس
امپاتیانسها به داشتن رنگهای مختلف و رشد سریع معروفند. زمانی که آنها را در ظرف میکارید، مرتب به آن آب داده و هر هفته کود دهید.
2- بگونیا
بگونیا به طور طبیعی سفید، صورتی، زرد یا قرمز مایل به زرد است. اما رنگهای ترکیبی آن نیز برای جذابیت بیشتر گلها و برگها کشت میشود. بگونیا را میتوان در بیرون آپارتمان هم قرار داد.
این گلها در آب و هوای گرمسیری و نیمه گرمسیری رشد میکنند اما با ایجاد شرایط آب و هوایی معتدل هم قابل نگهداری هستند.
3- گل جعفری
گل جعفری 45 تا 50 روز بعد از کاشت دانه رشد میکند. آن را در اواسط فروردین بکارید و در داخل خانه قرار دهید و بعد از برطرف شدن خطر سرمازدگی به بیرون منتقل کنید. خاک آن را نه خیس بلکه همیشه مرطوب نگه دارید و از گلهای خشک شده آن برای کاشت سال بعد استفاده کنید.
4- کاکتوس
میتوانید انواع گونههای مختلف و مورد علاقه کاکتوس را یکجا نگهداری کنید. نگهداری کاکتوسها آسان بوده و مناسب کسانیست که دست سبز برای نگهداری گلها ندارند.
به جز انواع گلها میتوانید باغچهای از سبزیجات وصیفیجات نیز داشته باشید.
5- کاهو
برای داشتن برگهای تازه داخل ظرف خود کاهو بکارید. کاهو به هوای سرد و 20-15 سانتیمتر خاک نیاز دارد.
6- هویج
هویج که در انواع غذاها، سالادها، سوپها، خورشها و حتی کیکها کاربرد دارد، مناسب باغچه دستساز شماست. این ریشه خوراکی به 25 سانتیمتر عمق و 10 سانتیمتر فاصله از هر طرف نیاز دارد.
7- فلفل جالاپینو
فلفل جالاپینو در اندازه 5 تا 8 سانتیمتر، براق بوده و معمولا به صورت سبز خورده میشود و گهگاه به صورت قرمز مصرف میشود. برای کاشت انواع مختلف فلفل حدودا به 40 سانتیمتر خاک نیاز دارید.
8- گوجه فرنگی
گوجه فرنگی گیلاسی به 30 سانتیمتر خاک برای رشد و گوجه فرنگیهای معمولی به 60 سانتیمتر خاک احتیاج دارند. از انواع مورد علاقه خود برای اضافه کردن به سالاد و یا سس ماکارونی استفاده کنید.
9- رزماری
رزماری یا اکلیل کوهی را جدا از سایر سبزیها بکارید چون در فاصله دو آبیاری مایل به خشک شدن است. میتوان در زمستان آن را به داخل منتقل کرد و زیر پنجره آفتابگیر قرار داد.
10- ریحان
ساقههای ریحان را داخل ظرفی پر از آب قرار دهید. در عین حال مراقب کپک زدن آن باشید. این گیاه به جریان کامل هوا نیاز دارد.
http://www.ehow.com